Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jabłkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 5 szkl
woda letnia 1,5 szkl
jajko 2 szt
olej 4 łyżki
sól do smaku
jabłka 5-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkami

Z mąki, wody, jajek, oleju i soli zagnieść ciasto. Jabłka pokroić na 8-semki. Rozwałkować ciasto, wycinać kółka, na każdy krążek dać kawałeczek jabłka, zlepić. Gotować w lekko osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.11.2013 00:30
bardzo lubię takie pierogi ze śmietaną
fotoviderek 08.11.2013 08:26
Super pierogi :)
Jastinka 19.11.2012 21:57
ciekawe
Rafał10 17.11.2012 09:25
mmm ale mi ochoty narobiłaś :)
bietka 07.11.2012 14:09
tylko polane omastą, ale można równiez podac ze smietaną
Agnieszka172 06.11.2012 20:47
czy podajesz z jakąś polewą te pierogi ?
Poison1988 05.11.2012 14:42
aż zazdroszczę, mnie rzadko nachodzi wena na klejenie pierożków... już taki leniwiec mały jestem :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak