Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w sosie żurawinowym

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kilogram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1,5 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
wino 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w sosie żurawinowym

Kroki postępowania

1

Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z solą, pieprzem i majerankiem. Mieszanką dokładnie natrzyj mięso. Zwiń w folię aluminiową i wstaw do lodówki na noc.

Krok 1 - Filet z indyka w sosie żurawinowym foto
2

Cebulę obierz i posiekaj. Rozgrzej olej i obsmaż mięso. Przełóż do brytfanki. Na tłuszczu ze smażenia zeszklij cebulę, wlej wino, zagotuj i przelej do brytfanki z mięsem.

Krok 2 - Filet z indyka w sosie żurawinowym foto
3

Pieczeń pieczemy około 1 godziny w 200 stopniach i podajemy z sosem żurawinowym.

Krok 3 - Filet z indyka w sosie żurawinowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 21.05.2013 18:58
pyszne miesko
ankaryba 20.12.2012 08:21
smaczny :-)
Katarzyna59 10.12.2012 15:43
super
Dorota59 08.11.2012 08:51
brzmi wybornie
SmacznaPyza 05.11.2012 19:40
filet z piersi czy udźca?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak