Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

migdałowe, kruche ciasteczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 330 g
jajko 1 szt
cukier puder 100 g
woda zimna 1 łyżka
olejek migdałowy
masło 200 g
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: migdałowe, kruche ciasteczka

Z mąki, miękkiego masła, jajka, wody i cukru pudru zagniotłam ciasto. Dodałam olejek migdałowy. Wstawiłam do lodówki na koło godzinę. Rozwałkowałam. Wycięłam foremkami ciasteczka. Upiekłam w 190 stopniach do zrumienienia.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 06.11.2012 08:15
Bardzo ładnie wyglądają. Pewnie fajnie będą się prezentowały na choince.
treonina 05.11.2012 23:21
fajne na święta :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak