Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marcepanowe pszczółki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa marcepanowa
barwnik spożywczy
płatki migdałowe
czekolada mleczna
olej

Przepis i sposób przygotowania na: marcepanowe pszczółki

Do masy marcepanowej dodałam trochę pomarańczowego barwnika spożywczego. Wymieszałam na jednolitą masę. Uformowałam z niej małe walce. Do każdego z nich, po bokach wsadziłam płatki migdałowe-skrzydełka. Czekoladę rozpuściłam z kąpieli wodnej, dodałam trochę oleju. Wymieszałam. Wykałaczkę mieszałam w czekoladzie i malowałam nią paski i oczy pszczółek. Zostawiłam do wyschnięcia.
Użyłam jako dekorację do tortu.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.05.2013 12:06
brak dokładnych proporcji składników
Stenka 21.11.2012 15:27
coś nowego
matesko 21.11.2012 09:18
ale fajne
Lemon 06.11.2012 17:43
świetne
-Natka- 06.11.2012 15:38
super pszczółki :)
jasiek 06.11.2012 15:37
ale fajne
jasiek 06.11.2012 15:37
ale fajne
sara1 06.11.2012 15:23
śliczności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak