Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 30 dag
jabłka 2 szt
ogórki kiszone 2 szt
marchewka 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
miód 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć solą, wymieszać. Gdy kapusta puści sok, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Marchewkę obrać i razem z kiszonymi ogórkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Śmietanę wymieszać z miodem, musztardą i oliwą. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać śmietanę, przyprawić do smaku szczyptą gałki muszkatołowej, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.02.2014 09:51
smaczniutka
czekoladka_m 08.02.2013 22:12
smaczniutka;) W sam raz jako dodatek do obiadu
Katarzyna/kate1980 13.11.2012 22:02
cudna
rosik93 13.11.2012 21:33
super.
Mysiunia 13.11.2012 14:39
Widzę, że ostatnio panuje moda na surówki z czerwonej kapustki :) Też muszę zrobić, bo co jeden przepis to lepszy i mam ogromną ochotę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak