Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem
Kroki postępowania
mąke wysypujemy na stolnicę. dodajemy żółtko i podlewamy wodą. Dodajemy sól. Wyrabiamy ciasto.
Dzielimy na cześci, wałkujemy , wycinamy kółka kubkiem.
mąka | 25 dag |
sól | szczypta |
jajko | 1 sztuka |
olej | 1 łyzeczka |
cebula | 2 sztuki |
czosnek | 2 ząbki |
mięso mielone | 60 kg |
słonina | 25 dag |
pieprz | do smaku |
Papryka słodka mielona Prymat | do smaku |
schab pieczony | 90 dag |
sól | do smaku |
woda | 1/2 (ciepła) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: