Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa bagietka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka
czosnek
masło
bazylia
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa bagietka

Bagietkę nacinamy wszerz. Czosnek rozdrabniamy, dodajemy 2-3 łyżki oleju i wsypujemy trochę bazylii. Masło smarujemy między nacięciami, a następnie smarujemy czosnkiem w tych samych miejscach. Wkładamy do piekarnika na 5-10 minut. Jeśli chcemy, aby nasza bagietka nabrała złotego koloru, możemy posmarować ją żółtkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 07.12.2013 10:12
no cóż uwielbiam ją do piwa ;)
adelajda 04.08.2013 18:39
bardzo lubię !!
EWI 12.12.2012 09:07
pychota!!!
Andysz 21.11.2012 22:31
rewelacja;]
Betka 14.11.2012 19:05
mniam mniam, uwielbiam takie!;D
ssylwiaa 14.11.2012 16:23
proszę przeczytać odpowiedź do wcześniej skrytykowanego przez Panią przepisu, i zobaczy Pani dlaczego nie zawsze podaję ilości. Trochę fantazji przy gotowaniu, nic nie musi być ściśle określone. ;p
SmacznaPyza 14.11.2012 10:56
bardzo prosty przepis a jednak ciężko autorowi napisać dokładnie choćby ilości? zdecydowanie nie
czekoladka_m 13.11.2012 20:31
coś dla mojego męża;)
miki47 13.11.2012 20:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak