Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna z czerwoną fasolą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1 szkl
ziemniaki 2 szt
groszek konserwowy 1/2 szkl
pomidor 1 szt
jabłko 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna z czerwoną fasolą

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać. Pomidor sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Fasolę i groszek osączyć z zalewy. Ziemniaki, pomidor, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kosteczkę, skropić sokiem z cytryny. Majonez wymieszać z jogurtem i odrobiną cukru. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.02.2014 20:47
Apetycznie wygląda.
caralajna 17.11.2012 12:48
fajna sałatka
olkaaa 16.11.2012 09:30
bardzo fajna
Motorek 15.11.2012 09:08
smaczna
SmacznaPyza 14.11.2012 17:26
przy fasoli brak informacji, że ma być konserwowa - w sumie po prostu sałatka :)
wyattearp 14.11.2012 07:19
SMACZNE
Monika-twin 14.11.2012 06:44
no pycha mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak