Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
pieczarki 30 dkg
kiełbasa śląska 30 dkg
łopatka wieprzowa 40 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz czarny do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarkami

Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i kostkę bulionową. Gotować pod przykryciem. Mięso i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju, dodać do kapusty i gotować razem do miękkości. Pieczarki obrać i posiekać, podsmażyć na pozostałym oleju, dodać do kapusty. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać koncentrat i przyprawy. Wymieszać. Podawać z dodatkiem pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.12.2013 10:04
smaczny bigosik
gosia56 03.11.2013 09:20
napewno pyszny bigosik
gosia1988 27.10.2013 11:47
muszę wypróbować :)
cooleczka 23.10.2013 12:39
ciekawy pomysł
berys18 17.07.2013 12:19
taki lubie
Iwusia 28.06.2013 23:05
ummm,... już czuję ten zapach
Kuchareczka2 23.05.2013 22:05
znakomity bigos
mela25 04.05.2013 11:03
bardzo smaczny bigosik
jeta72 22.03.2013 08:47
mi smakuje :-)
kate.500 29.01.2013 15:14
pyszny
Motorek 01.12.2012 09:23
uwielbiam taki bigosik
Seba 28.11.2012 10:10
bardzo smaczny
romanrafal
romanrafal 18.11.2012 10:17
smaczny bigosik
Grazyna0211 16.11.2012 18:25
smaczny obiad
Dorian 16.11.2012 14:26
pyszny
Ada-Gaba 16.11.2012 13:29
bardzo lubię
pajbek 16.11.2012 12:59
Smaczny ten bigosik :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak