Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deserek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 1op
Biszkopty 10szt
likier migdałowy 5łyzeczek
kakao 3łyżki
kawa w małej filiżance pół filiżanki

Przepis i sposób przygotowania na: deserek

Zaparzamy kawe i maczamy biszkopty, namoczone biszkopty wkładamy do pucharków. Serek mascarpone dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy likier migdałowy, do drugiej kakao- mieszamy wszystko osobno. Na biszkopty wkładmy jedną częsć serka z migdałami, znów układamy biszkopty zamoczone w kawie i układamu na to seres zmieszamy z kakao.Na wierzch można posypać np. wiórkami kokosowymi lub kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.12.2013 09:46
podoba mi się deserek
Ada-Gaba 03.04.2013 13:48
zapowiada się pysznie
MagdaXXX 26.12.2012 09:30
super szybki deserek mniam
eliza135 23.12.2012 21:26
dobre
Mysiunia 17.11.2012 13:57
serek mascarpone + likier to dobre połaczenie, ale jeśli połączysz niesłodki serek z taką ilością gorzkiego kakao to będzie to bardzo niesmaczne. Chyba, że masz na myśli kakao rozpuszczalne typu Puchatek, ale to warto zaznaczyć w składnikach lub opisie
Kekerboom 17.11.2012 11:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak