Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1 dag
ryż 20 dag
jajko 3 sztuki
sól 1 1/2 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
pieprz mieszany do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z ryżem

Kroki postępowania

1
Ryzgotujemy wg opisu na opakowaniu.
Krok 1 - Pulpety z ryżem foto
2
Dodajemy do wyciśniętego czosnku, mięsa, jajka. Mieszamy. Doprawiamy do smaku. Mieszamy.
Krok 2 - Pulpety z ryżem foto
3
Dłońmi formujemy kulki, które smażymy na patelni z każdej strony na rumiany kolor.
Krok 3 - Pulpety z ryżem foto
4
Podajemy z sosem pomidrowym.
Krok 4 - Pulpety z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 23.06.2013 18:24
Bardzo lubiee
Piter 31 17.05.2013 06:59
Bardzo lubię.
dianix 30.03.2013 20:03
zawse jak jestsos to zjadam wiekszą porcję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak