Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kaszą i marchewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1,5 kg
marchew 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól do smaku
olej do smażenia
jajko 3 sztuki
kasza jęczmienna 200 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kaszą i marchewką

Kaszę jęczmienną gotujemy w lekko osolonej wodzie, około 10minut. Marchewki gotujemy al-dente: pół miękko. Obieramy je i kroimy w kosteczkę. Do mięsa mielonego dodajemy kaszę jęczmienną, pokrojoną marchewkę, jajka i bułkę tartą. Doprawiamy również wedle smaku solą i pieprzem czarnym. Z farszu mięsnego formujemy kulki i lekko je spłaszczamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na wolnym ogniu z obu stron. Kotlety usmażone wykładamy na pergamin, by zbędny tłuszcz mógł ociec.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.03.2013 20:42
na peweno smaczne;)
Andysz 17.11.2012 09:02
fajny pomysł;]
Janek 12.11.2012 10:38
nietypowy kolor ale pewnie smaczne:)
fijolek91 10.11.2012 18:33
lubię:)
Barbara/zuza22_85 10.11.2012 18:17
super
maciek7 10.11.2012 17:53
pycha
Sylwia26 10.11.2012 17:09
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak