Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w orientalnej marynacie na sałatce z chrupiących warzyw Konrada Birka
Aromatycznego kurczaka posypać szczypiorem oraz ziarnami sezamu i skropić słodkim sosem chili lub sosem miodowo-sojowym.
pierś z kurczaka | 2 szt |
olej sezamowy | 1 łyżka |
pasta Sambal Oelek | 1/2 łyżeczki |
ząbki czosnku | 2 szt |
imbir | 1/2 łyżeczki |
limonka | 1 szt |
marynata | |
olej arachidowy | 3 łyżki |
cebla dymka ze szczypiorkiem | 2 szt |
papryka czerwona | 1 szt |
papryka zielona | 1 szt |
marchew | 1 szt |
łodyga selera naciowego | 1 szt |
sos sojowy | 100 ml |
kiełki fasoli mung | do smaku |
orzechy nerkowca | do smaku |
makaron gryczany | 100 g |
sezam | 1 łyżka |
słodki sos chili | 4 łyżki |
kapusta chińska | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: