Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki czosnkowe
Kroki postępowania
i dodajemy klika łyżek ciepłego mleka z wodą. odstawiamy w ciepłe miejsce aby drożdże wyrobiły.
teraz dodajemy sól, olej i ciepłe płyny mieszamy na jednolite ciasto. i odstawiamy do wyrośnięcia, ja czekałam ok 1.5 godziny
Masło:
do masła dodajemy czosnek może być drobno posiekany ja przecisnęłam przez praskę i dodajemy koperek i mieszamy. pozostawiamy przyda nam się później:)
wyjdzie ok 20;)
i odstawiamy by napuchły:) teraz z perspektywy wiem że mogłam je naciąć przed pieczeniem wtedy by ładnie się otworzyły i łatwiej się masło nakłada/
ale tak: pieczemy ok 10 minut w 180 stopniach.
po czym wyciągamy i do środka wkładamy masło. można posmarować je też jajkiem będą miały ładny kolor.
i pieczemy kolejne 20 minut>