Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z jabłkami na maślance lub kefirze

2.0
(6)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
cukier 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
cynamon Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 szklanki
jabłko kwaśne 2 sztuki
kefir 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z jabłkami na maślance lub kefirze

W misce umieścić kolejno: maślankę lub kefir, sodę i wymieszać. Dodać jajko, cukier, sól, jabłka pokrojone w cienkie plasterki, cynamon i przesianą mąkę. Wymieszać do połączenia się składników. Smażyć na oleju z obydwu stron, nakładać niewielkimi porcjami. Podawać jeszcze ciepłe oprószone cukrem pudrem lub polane miodem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 14.12.2012 11:26
pyszne i syte
SmacznaPyza 13.11.2012 23:37
domowe placki.... radzę po smażeniu osączyć nieco na ręczniku papierowym bo placki lubią chłonąć olej. Sodę dodałabym na końcu, z mąką ale to moje zdanie
Mariposas 12.11.2012 20:45
pycha moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak