Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIKANTNY BARSZCZYK Z FRANCUSKIMI PASZTECIKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1-2 szt
marchew 1 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
rosół z kury Kucharek 1 szt
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki
ciasto francuskie 1 op.
cebula 1 szt
natka pietruszki
koper świeży
seler naciowy 1 gałązka
jajko 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PIKANTNY BARSZCZYK Z FRANCUSKIMI PASZTECIKAMI

Kroki postępowania

1
Buraki i marchew obieramy i kroimy w dowolne kawałki, zalewamy wodą, dodajemy liśc i ziele i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy kostkę, posiekaną natkę i koper i gałązkę selera, doprawiamy do smaku pieprzem, chili i aby był winny barszcz dodajemy kwasek.
Krok 1 - PIKANTNY BARSZCZYK Z FRANCUSKIMI PASZTECIKAMI foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy ją na patelni. Do niej dodajemy pasztetową i chwilę do połączenia składników smażymy, odstawiamy do wystygnięcia. Następnie rozwijamy ciasto francuskie i kroimy w dośc równe i niewielkie kwadraty. Na każdy jeden kładziemy ok. łyżeczki farszu, składamy na pół i brzegi ściskamy widelcem. Smarujemy rozbitym jajkiem i wkładamy na ok. 15-20 min do piekarnika.
Krok 2 - PIKANTNY BARSZCZYK Z FRANCUSKIMI PASZTECIKAMI foto
3
Barszczyk podajemy w bulionówce gorący i gorące paszteciki na talerzyku.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - PIKANTNY BARSZCZYK Z FRANCUSKIMI PASZTECIKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.07.2013 14:42
Pyszności :)
ziutula
ziutula 23.11.2012 00:16
lubię
Lemon 22.11.2012 22:56
pycha
tessinka 22.11.2012 22:07
Ale smaki, mniam
medi 22.11.2012 21:32
Pycha,pycha,pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak