Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos ze słodkiej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
woda 2 szklanki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
kiełbasa 1 sztuka
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos ze słodkiej kapusty

Kapustę umyć i posiekać w paski. Włożyć do garnka razem z pokrojoną w kostkę kiełbasą oraz przyprawami. Gotować na dużym ogniu cały czas mieszając do czasu aż kapusta zmieknie. Następnie zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez jakiś czas. Na samym końcu dodać koncentrat i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jola67
Jola67 24.11.2012 20:00
A co to ma z bigosem wspólnego? DWIE szklanki wody, to zupa jakaś. I chciałabym tego "mistrza" poznać co to polecił!!!!!
SmacznaPyza 24.11.2012 18:55
dla mnie to coś z bigosem nie ma nic wspólnego
Botwinka 23.11.2012 17:58
smaczny
Mysiunia 23.11.2012 15:50
"bigos" ktory wogole nie jest kwaśny? Być może smaczne, ale jak dla mnie bigos musi być ostry, bo inaczej to nie bigos:)
Poison1988 23.11.2012 15:03
wyśmienity!
Krakowianka 23.11.2012 14:52
dawno bigosu nie jadłam!! ale smaka robisz:)
Pietruszka 23.11.2012 14:36
smaczny
asia92wp 23.11.2012 13:58
ciekawe;)
Sylwia26 23.11.2012 13:53
ślinka leci:)
Piotr-21 23.11.2012 13:40
smaczny
Barbara/zuza22_85 23.11.2012 13:27
pyszniutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak