Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 3 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
czosnek 3-4 ząbki
olej do smażenia 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po francusku

Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w plastry grubości ok.0,5cm. Obierz cebulę, pokrój w piórka lub talarki. Obierz czosnek i pokrój w cienkie plasterki. Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Na rozgrzany olej wrzuć ziemniaki, po chwili cebulę,a na koniec czosnek. Duś pod przykryciem często mieszając. Kiedy ziemniaki będą już miękkie dosól do smaku solą morską. Na koniec dodaj dużo majeranku. Podawaj z sadzonym jajkiem i zsiadłym mlekiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 24.11.2012 19:07
Warto wypróbować.
medi 24.11.2012 15:53
Super ziemniaczki i do tego majeranek...ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak