Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
cebula 1 szt
kapusta pekińska 1/2 szt
ogórek zielony 1 szt
ogórki konserwowe 4 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem
jajko 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską myjemy osuszamy i kroimy dość drobno. Cebule i dymkę kroimy. Tuńczyka lekko odsączamy z oleju dodajemy do kapusty . Ogórka zielonego dobrze myjemy nie obieramy kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę . Jajka gotujemy studzimy i siekamy . Sałatkę mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 20.11.2012 20:06
świetne
pajbek 20.11.2012 11:11
Wygląda fajnie, a ja lubię sałatki :-)
Aleksandra15 20.11.2012 10:59
Bardzo fajny i szybki przepis na szybką sałatkę ;-)
wyattearp 20.11.2012 09:43
smaczne
Joanna46 20.11.2012 09:39
Uwielbiam tuńczyka pod każdym względem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak