Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0.6 kg
woda gazowana 1 szklanki
mleko 0.5 szklanki
jajko 3 sztuki
sól do smaku
olej do smażenia
pieczarki 1 kg
cebula biała 2
masło roślinne 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
0,5 kg mąki, jaja, wodę gazowaną i łączymy ze sobą,dodajemy także szczyptę soli. Miksujemy na płynną masę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki.
Krok 1 - Zapiekane naleśniki z pieczarkami foto
2
Pieczarki płuczemy, kroimy w kostkę i dusimy, około 15min. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Dusimy aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy pozostałą mąkę, śmietanę i łyżeczkę masła. Gotujemy nie przykrywając by woda odparowała. Sos musi być gęsty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 2 - Zapiekane naleśniki z pieczarkami foto
3
Naleśniki smarujemy potrawką pieczarkowo- cebulową, po wierzchu polewamy ketchupem i zawijamy w ruloniki. Na Wysmarowane olejem naczynie żaroodporne wykładamy nadziewane naleśniki. Zapiekamy około 20minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Krok 3 - Zapiekane naleśniki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 11.11.2013 21:31
mmmm super!
wlicka 11.11.2013 21:30
mniam mniam ;)
RenataZ-et 23.11.2012 18:25
bardzo smaczne :)
Patrycja25 20.11.2012 12:24
pycha
GOSIA18 20.11.2012 11:58
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak