Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z curry

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 kg
cebula czerwona 1/2 szt
papryka 1/2 szt
ogórek kiszony 1 szt
śmietana 2 łyżki
przyprawa cyrry 1 łyżeczka
cukier do smaku
sól do smaku
jabłko 1/2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z curry

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską poszatkować, włożyć do miski.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z curry foto
2
Z jabłka usunąć gniazda nasienne i razem z ogórkiem zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z curry foto
3
Wszystkie składniki włożyć do miski z kapustą, dodać śmietanę, przyprawę curry, przyprawić do smaku szczyptą soli i cukru, wymieszać.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z curry foto
4
Podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej z curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 09.12.2012 23:41
ale fajna suróweczka
rosik93 21.11.2012 19:59
Pycha.
caralajna 21.11.2012 19:24
ciekawa surówka :)
EWI 21.11.2012 09:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak