Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A'la łazanki z kiełbasą i boczkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 250 g
kapusta kiszona 500 g
kiełbasa 300 g
boczek wędzony 200 g
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: A'la łazanki z kiełbasą i boczkiem

Grzyby kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wrzątkiem. Kapustę kroimy, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy grzyby wraz z wodą, w której się moczyły i gotujemy wszystko do miękkości. Makaron gotujemy wg opakowania. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, kiełbasę w większą kostkę (ja kroję ją na cztery). Na rozgrzanej patelni podsmażamy boczek, dorzucamy kiełbasę, a na końcu cebulkę. Jeśli mamy pieczarki też można je dodać. Kapustę i makaron odcedzamy. Wszystko przekładamy do jednego garnka (kapustę, makaron i mięso), przyprawiamy i dobrze mieszamy. Chwilkę ze sobą smażymy i jemy:) Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 09.03.2014 21:24
smaczne danie
Łukasz15 22.08.2013 13:21
Pyszności.
magdalea 21.11.2012 20:18
wygląda pysznie;-)
Aneta41 21.11.2012 18:24
świetne!!
Piotr-21 21.11.2012 10:55
smaczne
MartaKarasia90 21.11.2012 10:15
lubię łazanki ;)
miki47 21.11.2012 10:05
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak