Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek lotaryński

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
margaryna 1/2 kostki
jajko 1 sztuka
białko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Ciasto:
jajko 4 sztuki
śmietana 200 ml.
pieczarki 5 sztuk
kiełbasa 10 dag.
cebula biała 1 sztuka
ser żółty 8 dag.
Majeranek suszony Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placek lotaryński

Z podanych składników przygotować ciasto i włożyć na 10 minut do lodówki. Cebulę, pieczarki i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć. Ciasto rozwałkować i wyłożyć do naczynia (do tart) widelcem ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika na 10 minut w temp. 180 stopni. Jajka roztrzepać i wymieszać ze śmietaną, dodać pieczarki, kiełbasę i cebulę oraz starty ser. Doprawić i wylać na podpieczone ciasto. Piec przez 35 minut w tej samej temp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 01.12.2012 19:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak