Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka wg gosia47-47

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 800 ml
jajko 4 sztuki
mąka 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
margaryna 1 kostka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier pół opakowania
spirytus 1 kieliszek
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka wg gosia47-47

Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Położyć na blachę wyłożoną pergaminem i piec ok. 20 minut w 220 st. Po upieczeniu wyjąć i włożyć drugą część. Odłożyć po upieczeniu i ostudzić. KREM: większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić wszystko prócz margaryny i spirytusu.Wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż się zagotuje. Odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyniu. Na koniec dodać spirytus. Masę wyłożyć na jedno ciasto francuskie. Przykryć drugą częścią. Posypać cukrem pudrem. Odłożyć na 1 godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marines27 08.06.2013 18:57
co za pyszności
Amellia 03.12.2012 10:48
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....
monisia1977 03.12.2012 07:01
dobre
Lemon 03.12.2012 00:16
świetne
Katarzyna/kate1980 02.12.2012 22:27
śliczna
Simeo 02.12.2012 19:48
pycha
jolanta19 02.12.2012 19:30
też takie robię
fijolek91 02.12.2012 19:24
super
fijolek91 02.12.2012 19:24
super
babajaga1969 02.12.2012 19:11
wygląda pięknie - klasyka :))
Iwka 02.12.2012 19:09
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak