Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki z jabłkiem na zimę

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane buraczki 4 kg
cebula 4 szt
cukier 1 szkl
ocet 1 szkl
sól 1,5 łyżki
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki z jabłkiem na zimę

Ugotowane buraczki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Jabłka obrać wydrążyć gniazda i również zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i wszystko razem wymieszać z solą. Ocet zagotować z cukrem i zalać tym buraczki, odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce. Wkładać do słoików i pasteryzować 15 minut. Schować do spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 03.12.2012 11:49
ciekawe z jabłkiem jeszcze nie łączyłam buraczków
caffee_tea 02.12.2012 20:46
nieraz robilam ten przepis... dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak