Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa koperkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 litr
ziemniaki 2-3
koper świeży 0,5 pęczka
cebula 1 mała
marchewka 1 szt
masło 2 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa koperkowa

Ziemniaki i marchewkę obrałam, umyłam, pokroiłam w kostkę i ugotowałam w bulionie.
Cebulę obrałam i pokroiłam w małą kostkę. Zeszkliłam na 1 łyżeczce masła. Mąkę uprażyłam na suchej patelni, dodałam pozostałe masło i pół koperku, drobno poszatkowanego. Wymieszałam, dodałam cebulkę i zalałam bulionem z warzywami. Wymieszałam i zagotowałam.
Całość doprawiłam śmietaną, solą i pieprzem i dodałam resztkę posiekanego koperku.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.08.2013 13:03
lubię ją bardzo
jozefinach 05.12.2012 09:59
Dla mnie pyszności, dawno nie robiłam.
luki1984 03.12.2012 21:28
mniam mniam
halina17 02.12.2012 21:47
Bardzo lubię zupę koperkową.
jola1508 02.12.2012 21:37
smakowita!!!
caffee_tea 02.12.2012 20:46
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak