Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku z selerem konserwowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morszczuk - filet 1 kg
marchew 1kg
seler konserwowy 1 słoik
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
ziele angielskie 4 szt
olej do smażenia
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku z selerem konserwowym

Marchew oczyścić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Seler konserwowy odsączyć na sitku. Rybę osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić i obsypać pieprzem. Usmażyć na oleju. Marchew podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, kiedy już będzie miękka dodać seler konserwowy. Przesmażyć wszystko razem, dodając ziele angielskie oraz liście laurowe. Doprawić koncentratem i solą oraz pieprzem. Układać na sosie rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 04.12.2012 10:15
pycha!!!
miroslawa 04.12.2012 04:23
uwielbiam
jola1508 03.12.2012 21:37
lubię taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak