Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 1 litr
korpus z kury 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuka
ziele angielskie 3 sztuka
ziemniaki
marchewka
sól
pieprz
kostka rosołowa 2 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana 18-procentowa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa

Korpus zalewamy woda i gotujemy razem z cebulą, liściem laurowym i zielem angielskim. Kartofle obieramy ze skórki i kroimy w drobna kostkę, Marchewkę obieramy ze skórki i ścieramy na tartce. Ogórki kiszone również ścieramy na grubej tartce, nie wylewamy zalewy z ogórków jeżeli zupa nie będzie miała wyrazistego smaku dolewamy tej zalewy do zupy. Kiedy na korpusie ugotuje sie nam rosół, wyjmujemy go z garnka, dolewamy wody tak aby w garnku było ok 3 litrów, dodajemy kostke rosołową i ziemniaki, gdy ziemniaki już sie podgotują dodajemy startą marchewkę i ogórki, gotujemy razem ok 15 min, do ugotowanych skłdników dodajemy śmietanę, którą mieszamy najpierw w szklance z paroma łyżkami wywaru zupy w tedy nam sie nie zważy, przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.02.2013 17:15
ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak