Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
ser biały 250 g
jajko 1 szt
cukier 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki z serem

Kroki postępowania

1
Ciasto rozkładamy i kroimy na kwadraty 4 na 4 . Ser mielimy lub rozdrabniamy blenderem dodajemy cukier i jajko dobrze mieszamy .
Krok 1 - Francuskie rożki z serem foto
2
Na środek każdego kwadracika dajemy nie wielką ilość masy serowej
Krok 2 - Francuskie rożki z serem foto
3
składamy w kopertę boki zlepiamy , każdy trójkącik smarujemy rozbełtanym jajkiem
Krok 3 - Francuskie rożki z serem foto
4
pieczemy w temp 200 C około 15 minut
Krok 4 - Francuskie rożki z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.01.2014 21:13
super słodkości
romanrafal
romanrafal 15.09.2013 10:38
super ciasteczka
Wafelek2601 16.01.2013 18:52
Zapowiadają się pysznie!
Łukasz15 14.01.2013 12:27
Super
treonina 01.12.2012 16:56
świetne
pycia9 27.11.2012 19:54
pycha
gottrina 27.11.2012 19:05
znakomitości
ewaa 27.11.2012 16:21
pycha
V_kuchareczka 27.11.2012 16:11
Rewelacja
kokoszka
kokoszka 27.11.2012 16:00
pyszne
Marta1986 27.11.2012 15:49
pycha
Iwka 27.11.2012 15:29
pycha
IwonaKa 27.11.2012 15:25
robiłam podobne,pyszne z serkiem
Konczi 27.11.2012 15:14
wyglądają apetycznie
halina17 27.11.2012 14:54
Dobre rożki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak