Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z rodzynkami i orzechami

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe 200 g
rodzynki 40 g
orzechy włoskie 40 g
cebula 1
olej 50 ml
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rodzynkami i orzechami

Kroki postępowania

1
Filety moczymy w wodzie zmieniając wodę co godzinę. Rodzynki zalewamy gorącą wodą i moczymy około 5 minut. Filety śledziowe po wyjęciu z wody osuszamy papierowymi ręcznikami i kroimy w małe paseczki.
Krok 1 - Śledzie z rodzynkami i orzechami foto
2
Rodzynki zalewamy gorącą wodą i moczymy około 5 minut. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Orzechy włoskie kruszymy na mniejsze części.
Krok 2 - Śledzie z rodzynkami i orzechami foto
3
Do miseczki wlewamy olej, dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Kolejno dodajemy rodzynki, cebulkę, orzechy i natkę. Dokładnie całość mieszamy.
Krok 3 - Śledzie z rodzynkami i orzechami foto
4
Kolejno do miseczki dokładamy śledzie i delikatnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 24h. Przed podaniem oprószamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Krok 4 - Śledzie z rodzynkami i orzechami foto
5
Życzę smacznego :)
Krok 5 - Śledzie z rodzynkami i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 18.12.2012 23:33
ale pyszności
Magda60 08.12.2012 20:01
swietnie wygladaja
Mysiunia 07.12.2012 14:05
nietypowe połączenie, ale dla odważnych świat należy :) Zgadzam się z Beatą - śledziki są bardzo apetyczne :)
Beata61 07.12.2012 07:11
wyglądają tak apetycznie, że muszę spróbować
caffee_tea 06.12.2012 22:41
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak