Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne ze szpinakiem i kurczakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

penne makaron
szpinak świeży lub mrożony
czosnek 3 ząbki
serek topiony śmietankowy duży
filet z kurczaka
parmezan starty
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Penne ze szpinakiem i kurczakiem

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet z kurczaka pokroić na kawałeczki i podsmażyć. Szpinak umyć, pociąć na mniejsze kawałki i dodać do kurczaka, następnie dodać czosnek przepuszczony przez praskę, serki topione, przyprawy. Wszystko podsmażać na małym ogniu do momentu roztopienia się serków. Wyłożyć na makaron i posypać startym parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 29.12.2012 18:11
mniam, pycha
Lemon 07.12.2012 17:22
moje ulubione danie
medi 07.12.2012 16:46
Pyszne,ale właśnie... nie ma ilości w składnikach:)
Mysiunia 07.12.2012 14:20
apetyczne zdjęcie i sam pomysł też fajny, ale nie podajesz ile mięsa, szpinaku, czy serka, a uważam że ich ilość jest istotna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak