Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
ogórki kiszone 4 sztuki
papryka konserwowa 1/2 słoiczka
sól do smaku
majonez tradycyjny 2 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżeczk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane warzywami

Jajka gotujemy na twardo około 10minut. Następnie je obieramy i przekrawamy na pól. Wyjmujemy żółtka i rozdrabniamy widelcem. Paprykę konserwową i ogórki kiszone kroimy w kosteczkę, dodajemy do żółtek. Dokładnie mieszamy farsz. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z tak przygotowanego farszu robimy kuleczki i wkładamy w białka.
Część jajek zrobiłam nie faszerowanych, a zaledwie dodałam majonez, odrobinę ketchupu i na wierzch kilka kosteczek pokrojonej papryki i ogórka. Przeplatałam na talerzyku jajka nie faszerowane z tymi z farszem.
Należy przechowywać je w lodówce.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miszelka 16.12.2012 10:21
fajna przystawka
Andysz 08.12.2012 10:23
mmm smaczne;]
Lemon 07.12.2012 17:20
pycha
ewka1978 07.12.2012 16:09
tak jeszcze nie robiłam i myślę, że warto spróbować
eMMe 07.12.2012 15:39
Fajna przystawka, dla gości:)
IwonaKa 07.12.2012 15:08
pyszne z pewnością

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak