Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki pieczarkowo - ryżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 gram
pieczarki 500 gram
pietruszka 1 natka
jajko 3 sztuki
cebula biała 2 sztuki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kulki pieczarkowo - ryżowe

Ugotuj ryż. pierzarki i cebulę obierz, drobno pokrój i podsmaż. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Wystudź, dodaj jajka, posiekaną pietruszkę oraz bułkę tartą tak aby masa była kleista. Z tak przygotowanego ryżu formuj małe kulki. Ubij pianę z białka i obtocz w niej kulki. Smażyć na głębokim tłuszczu. Można podawać je z sosem pieczeniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 21.11.2013 10:57
fajny przepis :-)
Bernadeta1 14.08.2013 10:51
super propozycja kulinarna
kate.500 28.05.2013 14:38
smaczne jedzonko
Ela15 27.05.2013 13:02
super danie
Wojt@s
Wojt@s 25.05.2013 17:13
muszę spróbować co mi z tego przepisu wyjdzie :)
Piter 31 28.04.2013 21:12
moga byc fajne
caralajna 28.04.2013 08:28
fajne i smaczne
kamyk 03.04.2013 10:35
dla mnie brzmi smacznie , szkoda ze zdjecia nie ma
Dorian 13.03.2013 07:56
pyszny przepis
Dorian 12.03.2013 07:43
pyszny pomysl
cooleczka 18.01.2013 16:17
brzmi smacznie
aisza1 14.12.2012 08:07
I bardzo szybko się je robi.
sara1 07.12.2012 21:56
pomysłowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak