Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w curry

5.0
(38)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
cytryny 1/2 szt
olej roślinny 1/3 szklanki
cebula 1 szt
mleko do moczenia
matijasy 350 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w curry

- mleko do zalania śledzi

Śledzie zalej mlekiem na minimum 1h. Odlej mleko a śledzie osusz. Pokrój w na małe kawałeczki (1cmx2cm), przełóż do litrowego słoika. Do słoika dodaj curry, musztardę, sok z cytryny, olej i drobno posiekaną cebulkę.

Wszystko porządnie wymieszaj i odłóż do lodówki na 2 dni.

Zdecydowana w smaku pyszna przekąska:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 09.12.2012 07:40
pycha
Joanna46 08.12.2012 16:36
Musi dobrze smakować. Zabieram przepis do siebie. :)
pajbek 08.12.2012 11:29
Pyszne
gosia56 08.12.2012 11:11
napewno pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak