Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Siekane kotleciki rybne

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 60 g
śmietana 30% 50 ml
koperek 4 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat ½ łyżeczki
jajko 1 szt.
cytryna ½ szt.
dorsz 200 g
łosoś 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Siekane kotleciki rybne

Kroki postępowania

1
Ryby rozmrozić. Opłukać pod bieżącą wodą, starannie osuszyć, a następnie pokroić w drobną kostkę.
Krok 1 - Siekane kotleciki rybne foto
2
Do przygotowanego mięsa ryb dodać śmietanę,jajo, bułkę tartą, koperek oraz biały pieprz i sól. Całość przyprawić sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.
Krok 2 - Siekane kotleciki rybne foto
3
Połączyć składniki.
Krok 3 - Siekane kotleciki rybne foto
4
Lekko zwilżonymi dłońmi formować małe kotleciki. Każdy obtoczyć w mące. W garnku zagotować wodę. Na wrzątek wrzucać przygotowane kotleciki. Gotować 5 minut, wyjąć.
Krok 4 - Siekane kotleciki rybne foto
5
Kotleciki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na każdym ułożyć po kawałku masła.
Krok 5 - Siekane kotleciki rybne foto
6
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać 8 minut. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Smacznego :)
Krok 6 - Siekane kotleciki rybne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 28.01.2013 00:44
Bardzo podoba mi się pomysł na te kotleciki.
smakoszek 16.01.2013 17:33
pyszne kotleiki
adelajda 01.01.2013 16:04
rewelacyjne te kotleciki
Gosia40 17.12.2012 18:15
fajna rybna propozycja
MAR3STA 15.12.2012 17:45
nie dość, że fajnie wyglądają to znakomicie smakują
teresa18 09.12.2012 16:25
ciekawe połączenie kolorystyczne ryb
Zdzisław 08.12.2012 21:22
dobre
Miki 08.12.2012 21:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak