Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyzek
mąka ziemniaczana 2 łyzki
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
jabłka 2 kg
galaretka pomarańczowa 2 szt
śmietana kremowa 30% 250 ml
śmietan fix 1 opakowanie
cukier puder 2 łyżki
kolorowa posypka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając.Na koniec dodać olej. Wymieszać razem mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Dodawać do ubitej masy delikatnie wymieszać łyżką. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut Jabłka umyć , obrać potarkować na grubych oczkach. Podsmażyć w garnku z galaretkami pomarańczowymi, przestudzić. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę jabłkową. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i śmietan fixem. Wyłożyć na masę jabłkową. Posypać kolorową posypką. Schłodzic w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 09.12.2012 11:13
super przepis
-Natka- 09.12.2012 08:39
pysznie się zrobiło ;)
monisia1977 09.12.2012 08:04
dobre
Monika-twin 09.12.2012 07:58
mniam :)
miroslawa 09.12.2012 06:18
uwielbiam jabłka pod każdą postacią
Lemon 08.12.2012 23:41
super
Kekerboom 08.12.2012 23:38
swietne
cooleczka 08.12.2012 23:17
zapowiada się smacznie
Silver Teaspoon 08.12.2012 22:07
apetycznie wygląda
Simeo 08.12.2012 21:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak