Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściana fantazja z kiełbasą i dodatkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
kiełbasa zwyczajna 30 dag
ogonówka 20 dag
biała kiełbasa 0,5 kg
boczek 20 dag
pieczarki 70 dag
papryka czerwona 1 strąk
papryka zielona 1 strąk
keczup łagodny 0,75 szklanki
keczup pikantny 0,25 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 0,5 szklanki
kapusta kiszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściana fantazja z kiełbasą i dodatkami

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w dość dużą kostkę. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i również kroimy w kostkę. Cebule obieramy, przekrawamy na pół i kroimy w cienkie plasterki. Białą kapustę drobno szatkujemy. Kiszoną kapustę możemy trochę pokroić.Do garnka wkładamy poszatkowaną białą kapustę, zalewamy wodą z dodatkiem soli i gotujemy do miękkości. Wędliny kroimy w kostkę. W drugim garnku rozgrzewamy dwie łyżki oleju i przesmażamy na nim kiszoną kapustę by trochę zmiękła. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy na nim boczek a następnie dodajemy pozostałe wędliny.Gdy już się zrumienią dodajemy je do kapusty kiszonej. Na patelni rozgrzewamy pozostały olej i podsmażamy na nim cebule, paprykę i pieczarki, oprószamy solą i pieprzem. Warzywa dodajemy do kapusty kiszonej. Ugotowaną białą kapustę odcedzamy i dodajemy do kiszonej. Dodajemy również keczup, koncentrat oraz musztardę. Wszystko razem mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 10 min.Jeśli jest konieczność w czasie gotowania możemy potrawę podlać bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak