Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa pomidorowo-dyniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 l
pomidory krojone z puszki 1
dynia 150 g
pasta Harissa 1 łyżeczka
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
natka pietruszki
makaron penne 200 g
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa pomidorowo-dyniowa

Do większego garnka wlewamy pomidory z zalewą oraz dodajemy startą na dużych oczkach dynię - wszystko razem podduszamy przez około 20 minut następnie zalewamy całość bulionem warzywnym i gotujemy przez około 15 minut, następnie dodajemy pastę harissa oraz paprykę ostrą i słodką, posiekaną natkę pietruszki, pieprz sól i magi - doprawiamy do smaku tak aby uzyskać ostry smak, Zupę podajemy z makaronem penne na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 24.03.2013 10:29
ciekawie musi smakować
Laila2786 28.02.2013 20:16
super smak
Alex_M 07.02.2013 22:32
pysznosci
-Natka- 15.12.2012 23:25
ciekawe połączenie, takiej jeszcze nie jadłam :)
Kasnaj 15.12.2012 21:16
pycha
EWI 11.12.2012 15:37
mniam
gosia561 11.12.2012 12:57
ciekawe połączenie
Konczi 11.12.2012 10:00
zupcia bardzo dobra - polecam
Konczi 11.12.2012 10:00
zupcia bardzo dobra - polecam
gosia56 11.12.2012 09:40
NAPEWNO PYSZNA
agnieszkalider 11.12.2012 08:46
Rewelacyjna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak