Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z mąk mieszanych - na ciemnym piwie i oleju
Kroki postępowania
Piec 15 minut.
Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.
jajko | 2 |
miód | 1/2 szkl. |
olej | 1/2 szkl. |
piwo ciemne | 1/2 szkl. |
cukier waniliowy | 1 op. |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Cynamon mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
siemię lniane | 1 łyżka siekane |
wiórki kokosowe | 2 łyżki |
słonecznik łuskany | 2 łyżki mielony |
mąka tortowa | 100 ml |
mąka kukurydziana | 50 ml |
mąka jęczmienna | 50 ml |
mąka żytnia | 50 ml |
mąka gryczana | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: