Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ser salami Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna do panierki
jajko 1-2 sztuki
olej do smażenia do głębokiego smażenia
keczup do polania sera
ser salami 6 (plastry, 1 cm)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ser salami Eli

Jajko dokładnie rozbełtać widelcem.Na jeden talerz wysypać mąkę,na drugi bułkę tartą.Plastry sera obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej.Można jeszcze raz ser włożyć do jajka i obtoczyć w bułce tartej,ale wtedy jest bardziej kaloryczny.Do rondla wlać olej i mocno rozgrzać.Smażyć ser(olej musi sięgać przynajmniej do połowy sera) z obu stron na rumiano.Na talerzu ser polać keczupem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.12.2012 23:00
ooo ciekawe...;>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak