Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny schaboszczak.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kawałek, plaster
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
kucharek meksykański 0,5 lyżeczki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny schaboszczak.

Plaster schabu rozbiłam sobie, rozklepałam tłuczkiem.Jajko rozbełtałam z kucharkiem meksykańskim. Kotlet obtoczyłam w jajku i bułce tartej.Smażyłam z obu stron na patelni z wcześniej rozgrzanym olejem na średnim ogniu. W trakcie smażenia posoliłam i posypałam pieprzem mięso z obu stron.
Ot cała filozofia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.04.2013 07:49
Tradycyjny najlepszy :)
magduś83 30.12.2012 13:52
może i nie pasuje, ale to nie oznacza ze tan schabowy nie jest pyszny
Henryka2 17.12.2012 17:47
Dla równowagi do tych wyrażających wszystko mniamów.Dobry klasyczny przepis,tylko ta meksykańska przyprawa to tu pasuje jak ...
fijolek91 17.12.2012 16:18
mniam
Justyna28 17.12.2012 15:59
super
Justyna28 17.12.2012 15:59
super
ania20m 17.12.2012 15:43
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak