Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złota pasta jajeczna z curry i oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
curry 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżka
śmietana 3 łyżeczki
oliwki 5 szt
Pieprz biały mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól
bazylia świeża 4 listki
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Złota pasta jajeczna z curry i oliwkami

Kroki postępowania

1
Gotuję 3 jajka na twardo, ostudzam. Następnie kroję w drobną kostkę.
Krok 1 - Złota pasta jajeczna z curry i oliwkami foto
2
W misce mieszam musztardę z 2 łyżeczkami śmietany, następnie dodaję pieprz, sól, paprykę słodką, curry oraz zioła.
Do całości dodaję jajka, żeby lepiej się mieszało dodaję łyżeczkę śmietany. Pastę ugniatam widelcem (jeśli wolimy jednolitą masę warto skorzystać z blendera).
Na końcu całość wzbogacam o świeżą bazylię
Krok 2 - Złota pasta jajeczna z curry i oliwkami foto
3
Smaruję tosty. Oliwki kroję w paski i kładę na wierzchu (można zmieszać w paście, ale moim zdaniem tak lepiej wygląda).

Smacznego
Krok 3 - Złota pasta jajeczna z curry i oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 22.04.2013 22:08
świetny przepis na pastę, i te oliwki, mniam
Pietruszka 31.12.2012 16:01
smaczne
Bernadeta1 20.12.2012 00:33
pyszna
Noruas 19.12.2012 13:57
Kulinarny smak- jak najbardziej :)
cooleczka 19.12.2012 10:14
ciekawy pomysł
Rafał10 19.12.2012 08:40
bardzo smaczne :) MNIAM
kulinarny smak 19.12.2012 07:24
można tą pastą faszerować jajka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak