Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz piwny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
cebula czerwona 2 szt
olej słonecznikowy 3 łyżki
kminek 1 łyżeczka
chleb razowy 1 kromka
piwo 1 butelka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz piwny

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i oprószamy papryką. Cebule obieramy i kroimy w dość dużą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Gdy się zrumieni dodajemy mięso i smażymy razem ok. 10 min często mieszając. Następnie dodajemy kminek i wlewamy połowę piwa. Garnek przykrywamy i wszystko razem gotujemy na małym ogniu ok. 45 min. Po tym czasie do garnka wlewamy resztę piwa i dodajemy pokruszony chleb razowy. Gotujemy jeszcze ok 15 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Piwo - polecam tradycyjne /ja wybieram zazwyczaj jasne/ ale kiedyś jadłam tą potrawę z piwem wiśniowym i przyznaję, że też była smaczna - ale to już kwestia smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.02.2014 00:08
na pewno bardzo smaczny
IKrakowianka 03.01.2014 13:16
super jest taki gulasz
Botwinka 14.12.2012 10:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak