Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina duszona w sosie cebulowo-chrzanowym podana z ziemniakami i żurawiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
sól do smaku
ziemniaki 4 sztuki
mąka do obtoczenia
żurawina
chrzan tarty 3 łyżeczki
schab 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina duszona w sosie cebulowo-chrzanowym podana z ziemniakami i żurawiną

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Schab wieprzowy lekko utłuc, posolić i doprawić pieprzem, obtoczyć w mące z obu stron. Obsmażyć na tłuszczu, dodać cebulę pokrojoną w piórka. Trochę podsmażyć, dolać trochę wody, aby schab był przykryty. Dodać chrzan do wywaru i dusić, aż schab razem z cebulą będą miękkie. Sos się przy okazji zredukuje. Podawać z ziemniakami z wody i żurawiną ze słoika. Sos jest ostry przez chrzan, a słodka żurawina redukuję jego ostrość. Podana porcja dla dwóch osób. Polecam, naprawdę pyszne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 14.03.2013 07:58
cos pysznego
RenataZ-et 29.01.2013 20:13
Żurawinka do mięska jest idealnym połączeniem!
alaaa 18.12.2012 20:47
pyszne danie z chęcią bym zjadła
Rafał10 18.12.2012 08:22
mniam ! pychota !
pajbek 16.12.2012 00:27
Mniam, super danie :-)
wyattearp 15.12.2012 21:15
to musi być pyszne
maciek7 15.12.2012 18:19
pyszne danie
angelika14 15.12.2012 17:43
lubię tak dobrze przyrządzoną wieprzowinkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak