Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki ziemniaczano - serowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
ser żółty 200 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki ziemniaczano - serowe

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i utłuc na gładką masę. Ser zetrzeć na tarce do jarzyn. Kiedy ziemniaki przestygną dodać do nich ser, wbić jajko i doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Formować paluszki i obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać do obiadu zamiast tradycyjnych ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 24.12.2012 12:05
mmmm pychotka :)
Magda24 16.12.2012 17:22
smaczne rozwiązanie :)
Sylwia26 16.12.2012 17:14
fajne danie
Monika58 16.12.2012 15:53
smaczne
gosia56 16.12.2012 15:20
napewno pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak