Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta wigilijna z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg.
grzyby suszone 10 dag.
olej rzepakowy 0.5 szkl.
cebula 1 szt.
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta wigilijna z grzybami

Grzyby(różne) namoczyć na kilka godz. w wodzie.Następnie w tej samej wodzie co się moczyły ugotować.Odcedzić.Pokroić.Kapustę ugotować.Odcedzić.Cebulę obrać.Opłukać.Zeszklić na tłuszczu.Dodać do cebuli mąkę pszenną.Zasmażyć.Nastepnie dodać do kapusty .Wymieszać.Dodać grzyby.Wymieszać.Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 28.12.2012 15:47
Taką lubię
agnieszka214 28.12.2012 14:05
uwielbiam kapustkę
agnieszka214 28.12.2012 14:05
uwielbiam kapustkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak