Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne pierogi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 200 g
cebula biała 2 sztuki
masło klarowane do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne pierogi

ciasto na pierogi przygotowuje wg tego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/173087/ciasto-pierogowe.html
przygotowanie farszu. grzyby zalewamy wodą, zostawiamy na noc, żeby namokły, następnego dnia gotujemy i przekręcamy przez maszynkę, kapustę obgotowujemy i przekręcamy przez maszynkę, takim farszem nadziewamy pierogi,
gotujemyw osolonym wrzątku, można je podać z cebulką podsmażoną na maśle

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 08.12.2016 17:12
smaczne pierogi
Angelika10 13.03.2013 00:10
pychotka pierożki
marcinek 05.03.2013 11:52
wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak