Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowy krem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 2 szklanki
marchewka 1 sztuka
udko z kurczaka 1 sztuka
seler 0,5 sztuki
cebuka biała 1 sztuka
wino białe wytrawne 0,5 szklanki
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowy krem

Kroki postępowania

1
Grzyby namaczamy we wrzątku (około 0,5 l wody), zostawiamy pod przykryciem.
Krok 1 - Grzybowy krem foto
2
Gotujemy w garnku kurczaka i warzywa. Przyprawiamy całość kucharkiem. Gdy rosołek będzie już gotowy, wyciągamy kurczaka, a do zupy dodajemy grzyby i wlewamy wywar pozostały z grzybów.
Krok 2 - Grzybowy krem foto
3
Blenderem miksujemy wszystkie warzywa i grzybki. Dodajemy pół szklanki wina wytrawnego. Przyprawiamy do smaku.
Przyozdabiamy świeżą bazylią.
Smacznego :)
Krok 3 - Grzybowy krem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 09.11.2013 21:06
uwielbiam grzyby, taki krem musi być wyśmienity
Isia 31.12.2012 18:23
superowe
Katarzyna54 30.12.2012 17:34
super
adelajda 30.12.2012 07:56
moje smaki, bardzo lubię takie zupki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak