Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewki 2 szt
mąkaziemniaki 5 szt
śmietana 18 proc 3 łyżki
pieprz
sól
czosnek 1 ząbek
groszek 2 łyżki
groch 2 łyżki
kiełbasa 1/5 szt
por 4 plastry
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Kroki postępowania

1
Obieram i kroję w kostkę ziemniaki, marchew w plastry, wrzucam do wrzątku. Po dziesięciu minutach dodaję pokrojoną kiełbaskę oraz czosnek.
Doprawiam pieprzem i solą.
Krok 1 - Krupnik foto
2
Jak warzywka miękną dodaję groch, groszek oraz por pokrojony dość drobno. Dodaje kostkę bulionową.
Krok 2 - Krupnik foto
3
W szklance rozrabiam śmietanę z kilkoma łyżkami wywaru. Dodaję do garnka.
Krok 3 - Krupnik foto
4
W oddzielnym garnku przygotowałam ryż. Dodaję do zupy i mieszam. Jeszcze chwilę gotuję.
Krok 4 - Krupnik foto
5
Podaję zupę w miseczce. W rzeczywistości nie jest tak gęsta, do zdjęcia nalałam jednak tą bardziej "mięsistą" część by było widać jej pyszną zawartość :)
Krok 5 - Krupnik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 20.11.2013 12:10
zupka pyszna, którą bardzo lubimy jednak jak dla mnie jest to ryżanka, krupnik gotuję z kaszą jęczmienną :)
Milena87 06.05.2013 19:12
Moja ulubiona zupa :)
M. Monroe 18.01.2013 22:01
klasycznie i smacznie ... domowo !
-Natka- 23.12.2012 11:43
bardzo ciekawy przepis :)
jasiek 23.12.2012 02:49
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak