Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z żurawiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 50 dag
cebula 20 dag
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z żurawiną

Cebulę pokroić w pół księżyce i udusić na 5 łyżkach oleju. Ma być biała, ale miękka. Dodać żurawinę, rodzynki i łyżeczkę vegety, chwilę razem poddusić. Odstawić i dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego i pieprz do smaku. Wymieszać i ostudzić. Filety śledziowe wypłukać, osączyć z wody i pokroić na 3 centymetrowe kawałki. Śledzie rozłożyć na salaterce, na wierzch położyć uduszoną cebule z żurawiną i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 22.10.2013 12:34
wow, coś dla mnie
Róża1 14.07.2013 12:20
ciekawy pomysł:-)
Granita 26.06.2013 17:39
wyszukana fuzja smaków,chętnie spróbuję
Stenka 19.02.2013 16:50
Dziekuję za pochlebne recenzje i pocecam do zrobienia
pierniczkowo 28.01.2013 11:12
fajny pomysł, wypróbuję:)
Jansko 15.01.2013 08:22
smaczne
fictor123 05.01.2013 10:50
super
matesko 28.12.2012 10:09
extra danie
matesko 28.12.2012 10:09
extra danie
okrysia 25.12.2012 10:35
Smaczne to!
Stenka 24.12.2012 08:46
Polecam na kolację wigilijną, robię co roku
eMMe 23.12.2012 20:09
bardzo ciekawe połączenie
eMMe 23.12.2012 20:09
bardzo ciekawe połączenie
Wiesława1 23.12.2012 16:06
super
Botwinka 23.12.2012 15:54
fajne
Kuchareczka2 23.12.2012 15:36
takich nie jadłam jeszcze
Lemon 23.12.2012 15:34
ciekawe
gosia56 23.12.2012 14:55
napewno pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak